Δεν υπάρχουν προϊόντα στο Καλάθι Αγορών σας!

Blog - 5 λόγοι για να επιλέξετε μονόπετρο από κίτρινο χρυσό | Skaras Jewels

5 λόγοι για να επιλέξετε μονόπετρο από κίτρινο χρυσό

2019-11-21 08:47:00

 5 λόγοι για να επιλέξετε μονόπετρο από κίτρινο χρυσό

Το δαχτυλίδι της πρότασης γάμου έχουμε συνηθίσει να είναι φτιαγμένο από λευκό χρυσό και στολισμένο με λευκή πέτρα, διαμάντι ή ζιργκόν. Σκεφτήκατε όμως ποτέ αν είναι αυτή η πραγματικά "παραδοσιακή" επιλογή;

Από την εποχή που εκτιμάται ότι προσφέρθηκε το πρώτο μονόπετρο με διαμάντι για αρραβώνα, τον 15ο αιώνα, μέχρι και τις αρχές του 20ού, το κυρίαρχο χρώμα του χρυσού στα κοσμήματα ήταν το κίτρινο. Σχεδόν όλα φτιάχνονταν από κίτρινο χρυσό και ενδεχομένως να είχαν κάποιες λευκόχρυσες ή πλατινένιες λεπτομέρειες.

Αν λοιπόν θέλετε να είστε πραγματικά πιστοί στην παράδοση, το κίτρινο χρυσό είναι η σωστή επιλογή!

Και αν χρειάζεται να σας πείσουμε λίγο ακόμα, εδώ είναι άλλοι πέντε λόγοι για να επιλέξετε μονόπετρο από κίτρινο χρυσό για την πιο ρομαντική στιγμή της ζωής σας!

Vintage: Η απόλυτη τάση

Το vintage είναι αυτή τη στιγμή το απόλυτο trend. Οτιδήποτε προέρχεται από μία άλλη εποχή γίνεται περιζήτητο και αναβιώνεται με μεγάλη επιτυχία. Δεν είναι ανάγκη να ψάξετε ένα πραγματικό vintage δαχτυλίδι. Μπορείτε να βρείτε ένα σε ρετρό ύφος... και το οποίο θα είναι φυσικά κίτρινο!
Μονόπετρο Δαχτυλίδι από Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 033182  Δαχτυλίδι Vintage Κίτρινο Χρυσό 18 Καρατίων Κ18 με Πέτρες Ζιργκόν 022655

Εύκολη και οικονομική συντήρηση του μονόπετρου

Το φυσικό χρώμα του χρυσού είναι ένα ζεστό κίτρινο. Η λευκή απόχρωση πετυχαίνεται με την πρόσμιξη λευκών μετάλλων στο κράμα του χρυσού. Το κράμα όμως διατηρεί πάντα μία ελαφριά "κιτρινίλα", η οποία καλύπτεται με τη λεγόμενη επιροδίωση, ώστε το μέταλλο να αποκτήσει τη λαμπερή λευκή ανταύγεια που όλοι ξέρουμε.

Η επιμετάλλωση όμως δε διατηρείται για πάντα. Κάθε 1-2 χρόνια, και ανάλογα με τη χρήση, η επικάλυψη φεύγει και το επιροδιωμένο κόσμημα χρειάζεται να επιμεταλλωθεί ξανά. Με τον κίτρινο χρυσό αυτή η διαδικασία δε χρειάζεται. Ο κίτρινος χρυσός διατηρεί το χρώμα του και άρα η συντήρηση του μονόπετρού σας θα είναι και πιο απλή αλλά και πιο οικονομική.

Μονόπετρο Δαχτυλίδι από Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 034893

Διαχρονική αξία του κίτρινου χρυσού

Ο κίτρινος χρυσός δε μιλάει μόνο στην καρδιά μας λόγω της τεράστιας ελληνικής παράδοσης στην κοσμηματοποιία, αλλά και στην αισθητική μας. Το ζεστό του χρώμα ταιριάζει εκπληκτικά με την σταράτη ελληνική επιδερμίδα και η πολυτέλεια που αποπνέει είναι απαράμιλλη. Και μην ξεχνάτε ότι ένα δαχτυλίδι αρραβώνων σήμερα είναι το οικογενειακό κειμήλιο του αύριο.

  Δαχτυλίδι Μονόπετρο από Κίτρινο Χρυσό 14 Καρατίων με Πέτρες Ζιργκόν 007808Μονόπετρο Δαχτυλίδι Κίτρινο Χρυσό 14 Καρατίων με Πέτρες Ζιργκόν 002870

Χρωματιστές πέτρες και κίτρινο χρυσό

Η πιο μοντέρνα τάση των τελευταίων δύο ετών είναι: Χρώμα! Μονόπετρα με χρωματιστές πέτρες ή (ακόμα καλύτερα) ροζέτες με χρωματιστά κέντρο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ζεστές, έντονες αποχρώσεις των χρωματιστών πετρών αναδεικνύονται με τον κίτρινο χρυσό. Επενδύστε σε μία υπέροχη ροζέτα και κλέψτε την καρδιά της!
  Δαχτυλίδι από Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 035033  Δαχτυλίδι Ροζέτα Κίτρινο Χρυσό 14 Καρατίων (Κ14) με Ζιργκόν 021764  
Δαχτυλίδι από Κίτρινο Χρυσό Κ18 με Διαμάντι και Ορυκτές Πέτρες 009076

Σκεφτείτε έξυπνα και οικονομικά

Ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν την τιμή ενός διαμαντιού είναι το λευκό του χρώμα. Όσο πιο πολύ "κιτρινίζει" ένα διαμάντι, τόσο πιο προσιτό είναι σε τιμή. Ο κίτρινος χρυσός κρύβει το χρώμα του λευκού σας διαμαντιού. Έτσι, ενώ δεμένο πάνω σε λευκό μέταλλο το κιτρινωπό διαμάντι μπορεί να κάνει αντίθεση, στο κίτρινο χρυσό δένει αρμονικά! Εκμεταλλευτείτε αυτή την "οφθαλμαπάτη" και επενδύστε σε μία πιο οικονομική πέτρα με λιγότερο λευκό χρώμα, δένοντάς την με κίτρινο χρυσό. Η φυσική χρυσή ανταύγεια του μετάλλου θα ταιριάξει απόλυτα με το διαμάντι σας και εσείς θα έχετε επενδύσει μικρότερο ποσό από αυτό που θα δίνατε για ένα τελείως λευκό μονόπετρο!

 

Ανακαλύψτε όλη τη συλλογή μονόπετρων του Skaras Jewels εδώ!