Μπορεί τα Χριστούγεννα ή στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου που μόλις πέρασε, να ήσασταν η ενθουσιώδης παραλήπτης ενός πανέμορφου δαχτυλιδιού αρραβώνων.
Ή μπορεί να έχετε ήδη ένα. Το μονόπετρό σας μπορεί να είναι από λευκό χρυσό ή άλλο χρώμα και μπορεί να έχει στο κέντρο του ένα γοητευτικό διαμάντι ή ένα λαμπερό ζιργκόν.
Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη να προστατεύσετε το μονόπετρό σας από τις...κακοτοπιές είναι πολύ πραγματική!

Το μονόπετρο είναι συχνά ένα κόσμημα που ταλαιπωρείται, λόγω του ότι πολλές γυναίκες το φορούν καθημερινά για πολλές ώρες, από τη δουλειά μέχρι την άθληση.
Στο Skaras Jewels θέλουμε πολύ να φοράτε και να απολαμβάνετε όλα σας τα κοσμήματα, αλλά πάντα με σύνεση και σε συνθήκες που δεν τα φθείρουν.

Ακολουθήσετε λοιπόν 4 +1 βασικούς κανόνες προστασίας του μονόπετρού σας και εξασφαλίστε την καλή του κατάσταση για πολλά χρόνια!

Μονόπετρο Δαχτυλίδι Λευκό Χρυσό 18 Καρατίων Κ18 με Διαμάντι 032881 Μονόπετρο Δαχτυλίδι Val΄Oro Ροζ Χρυσό 18 Καρατίων Κ18 με Διαμάντια 033089

1. Αποφύγετε τα χτυπήματα

Τις πιο πολλές φορές ένα μονόπετρο έχει στο κέντρο του μια υπερυψωμένη πέτρα που εξέχει, είτε λιγότερο είτε περισσότερο. Είναι όλη του η ομορφιά και ο λόγος που το λατρεύουν οι γυναίκες.
Είναι όμως και ο λόγος που χρειάζεται προσοχή καθώς είναι πιο πιθανόν να χτυπηθεί.
Τα κοσμήματα δεν αγαπούν τα χτυπήματα και καθώς ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο, ένα ισχυρό χτύπημα μπορεί να αλλοιώσει το σχήμα του δαχτυλιδιού σας και ακόμα και να θέσει σε κίνδυνο την σταθερότητα της πέτρας.
Τα πιο συνηθισμένα σημεία που χτυπιούνται τα δαχτυλίδια είναι τα πόμολα στις πόρτες, τα συρτάρια και άλλα στενά σημεία και οι πτώσεις, ειδικά σε σκληρές επιφάνειες.

Αν γνωρίζετε πως είστε επιρρεπής στις...συγκρούσεις, ενδεχομένως ένα πιο καθιστό μονόπετρο να είναι η ιδανική λύση για εσάς.

2. Αποφύγετε τα σκληρά χημικά

Κανένα κόσμημα δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με έντονα χημικά, καθώς προκαλούν αλλοιώσεις, έστω και επιφανειακές. Και μπορεί το διαμάντι να είναι μία σκληρή και ανθεκτική πέτρα, αλλά αν το μονόπετρό σας έχει επάνω μία πιο μαλακή ή πορώδη πέτρα, όπως είναι το σμαράγδι, τα χημικά θα την καταστρέψουν.
Θυμηθείτε να βγάζετε πάντα το μονόπετρό σας όταν πρόκειται να έρθετε σε επαφή με χημικά καθαριστικά ή αντισηπτικά για να εξασφαλίσετε την καλή του κατάσταση. Το οποίο μας φέρνει στον επόμενο κανόνα:

Μονόπετρο Δαχτυλίδι Λευκό Χρυσό 18 Καρατίων Κ18 με Διαμάντι Μπριγιάν 031618 Μονόπετρο Δαχτυλίδι Λευκό Χρυσό 18 Καρατίων Κ18 με Διαμάντια Μπριγιάν 029407

3. Μην φοράτε τα κοσμήματά σας στις δουλειές 

Όταν κάνετε δουλειές φορώντας τα κοσμήματά σας, τα καταπονείτε όσο και αν προσέχετε. Τα σαπούνια και τα καθαριστικά αφήνουν κατάλοιπα σε σημεία που δεν μπορείτε να φτάσετε με έναν απλό, οικιακό καθαρισμό των κοσμημάτων σας, για παράδειγμα ανάμεσα στα δόντια που κρατούν τις πέτρες. Επιπλέον, οι πιθανότητες να χτυπηθεί σε κάποια απότομη κίνηση και να προκληθεί ζημιά είναι πολλές. Η χειρωνακτική εργασία, η επαφή με σκληρές επιφάνειες, μπορεί να τσαλακώσουν το σχήμα του ή ακόμα και να τραυματίσουν την πέτρα σας.
Γίνετε αυστηρή και βγάζετε πάντα το μονόπετρό σας, χωρίς εξαιρέσεις, όταν πρόκειται να κάνετε δουλειές.  

4. Μην βγάζετε τα δαχτυλίδια σας από το χέρι εκτός σπιτιού

Δεν είναι μόνο οι ζημιές από τις οποίες χρειάζεται να προστατεύσετε το μονόπετρό σας. Χρειάζεται να προσέχετε και την φυσική του απώλεια.
Και το πιο πιθανό σημείο να συμβεί αυτό είναι εκτός σπιτιού. Σε ένα εστιατόριο ή καφέ, στο χώρο της δουλειάς σας, σε μια βόλτα ή εκδρομή, αν χρειαστεί να το βγάλετε "για μια στιγμή". Μια στιγμή είναι αρκετή για να αφαιρεθείτε και το δαχτυλίδι σας να μείνει πίσω και να χαθεί.
Ανεξάρτητα από την αντικειμενική του τιμή, η συναισθηματική αξία του μονόπετρου σας είναι ανεκτίμητη. Συνεπώς, όταν είστε εκτός σπιτιού μην το αφαιρείτε για κανένα λόγο από το δάχτυλό σας.

Μονόπετρο Δαχτυλίδι Καρδιά από Λευκό Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 029848 Μονόπετρο Δαχτυλίδι από Ροζ Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 032668

5. Εμπιστευτείτε τον κοσμηματοπώλη σας

Δε θα πάψουμε ποτέ να το αναφέρουμε: η καλύτερη επένδυση πριν αγοράσετε τα κοσμήματά σας είναι η εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που σας τα προμηθεύει και σας τα φροντίζει. Τον κοσμηματοπώλη σας!

Φροντίστε να του δίνετε να ελέγχει το μονόπετρό σας μια φορά το χρόνο (πιο συχνά αν, παρόλες τις οδηγίες μας, το καταπονείτε) για να είστε ήσυχη ότι θα σας προειδοποιήσει αν χρειαστεί και θα επιδιορθώσει αν έχει προκληθεί κάποια φθορά, ακόμα και αν εσείς δεν την έχετε αντιληφθεί.

Στο Skaras Jewels αναλαμβάνουμε τον έλεγχο και την επιδιόρθωση κάθε ζημιάς που μπορεί να έχει προκληθεί στο μονόπετρό σας ή σε οποιοδήποτε άλλο κόσμημά σας!