Δωρεάν Mεταφορικά από 30€                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Καλέστε μας στο   210.72.100.74
Γλώσσα

Αναπαλαίωση Κοσμημάτων

Είναι πολύ πιθανόν και μεγάλη τύχη να υπάρχουν στην μπιζουτιέρα σας κάποια παλιά οικογενειακά κειμήλια. Κοσμήματα από άλλες εποχές και με εμφανώς διαφορετική αισθητική. Κοσμήματα περίτεχνα, μεγάλης ομορφιάς αλλά συνήθως και μεγάλης ευαισθησίας.

Η αναπαλαίωση κοσμημάτων είναι περισσότερο τέχνη παρά τεχνική. Θέλει πολύ προσεκτική φροντίδα του αντικειμένου και πολύ προσεκτική χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Θέλει καλή γνώση των υλικών και των αντοχών τους και θέλει και υπομονή.

Ένα κόσμημα αντίκα μπορεί να χρειαστεί να περάσει από τα εξής στάδια:

Καθαρισμός του κοσμήματος και των πετρών με υπερήχους

Η καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδος καθαρισμού κοσμημάτων, που εισχωρεί σε βάθος και δεν καταπονεί το αντικείμενο.

Αλλαγή πετρών,

όπου αυτό απαιτείται και είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Με αυτή τη διαδικασία αφαιρούνται τυχόν σπασμένες ή αλλοιωμένες πέτρες και αντικαθίστανται με νέες, σε ίδια ή παρόμοια κοπή και χρώμα (εκτός αν εσείς επιθυμείτε την αλλαγή).

Επισκευή φθορών

Μικρά σπασίματα, χτυπήματα, επιδιόρθωση ή και επανακατασκευή των στηριγμάτων των πετρών, είναι μερικές από τις επισκευές που μπορεί να χρειαστεί ένα παλιό κόσμημα κατά την αναπαλαίωσή του.

Επαναφορά λούστρου και υφών

Ένα παλιό κόσμημα μπορεί να λουστραριστεί ώστε να ξαναβρεί την παλιά του λάμψη και αίγλη. Αντίστοιχα, μπορεί να γίνει πατίνα, ώστε να τονιστεί ο αντικέ χαρακτήρας του. Επιπλέον, μπορούν να ανανεωθούν τυχόν σφυρήλατες, σαγρέ ή άλλες υφές που μπορεί να έχουν αλλοιωθεί με το χρόνο.

Επαναφορά χαρακτικών

Με τον καιρό και τη χρήση, τυχόν χαράξεις που υπήρχαν στην επιφάνεια του κοσμήματος μπορεί να έχουν λειανθεί. Εξειδικευμένοι τεχνίτες μπορούν να επαναχαράξουν το μοτίβο ώστε να είναι και πάλι ορατό.

Είναι πολύ σημαντικό ο τεχνίτης που θα αναλάβει την αναπαλαίωση του κοσμήματός σας να έχει πολύ καλή γνώση των υλικών και κυρίως των πολύτιμων ή ημιπολύτιμων λίθων που το στολίζουν και των αντοχών τους. Να μπορεί να εντοπίσει τις φθορές που είναι επισκευάσιμες και να προστατεύσει το αντικείμενο από τεχνικές και ουσίες που θα προκαλέσουν περισσότερη ζημιά.


Εάν κι εσείς έχετε ένα κόσμημα που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, η ομάδα των έμπειρων τεχνιτών μας είναι δίπλα σας σε οποιαδήποτε εργασία αναπαλαίωσης χρειαστείτε. Επικοινωνήστε μαζί μας!

↳ Θέλω να αναπαλαιώσω το κόσμημα μου