Δωρεάν Mεταφορικά από 30€                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Καλέστε μας στο   210.72.100.74
Γλώσσα

Στεγανοποίηση Ρολογιών

Η στεγανοποίηση είναι απαραίτητη σε όλα τα ρολόγια που έχουν προδιαγραφές χρήσης σε νερό.

Είναι η διαδικασία συντήρησης που εξασφαλίζει την αδιαβροχότητα του ρολογιού σας και την προστασία του από εισροή νερού, η οποία μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την μηχανή του.

Την ανάγκη αυτής της συντήρησης την βεβαιώνει το τεστ στεγανότητας το οποίο γίνεται σε ειδικό μηχάνημα προσομοίωσης συνθηκών πίεσης σε νερό. Το μηχάνημα διαπιστώνει ποιος ή ποιοι ελαστικοί δακτύλιοι στεγανοποίησης (φλάντζες) ή άλλα σημεία του ρολογιού έχουν φθαρεί τόσο ώστε να μην καθιστούν πια το ρολόι αδιάβροχο.

Στη συνέχεια, και με τη σύμφωνη γνώμη του κατόχου, ο τεχνικός αντικαθιστά όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται για να είναι εγγυημένη η αδιαβροχότητα του ρολογιού. Τα στοιχεία που είναι πιθανόν να χρειάζονται αλλαγή για τη στεγανοποίηση του ρολογιού μπορεί να είναι οι φλάντζες, η κορώνα του ρολογιού (κουρδιστήρι) και ο λαιμός της (η βάση), τα πλαϊνά μπουτόν (αν αυτά υπάρχουν), το κρύσταλλο που καλύπτει το καντράν του ρολογιού και σπανιότερα το καπάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φθορές όπως ρωγμές ή σπασίματα στο κρύσταλλο, στραβωμένο καπάκι που δεν εφαρμόζει σωστά ή απώλεια κορώνας ή πλαϊνού μπουτόν καθιστούν το ρολόι εξαιρετικά ευάλωτο σε υγρασία, ακόμα και από ιδρώτα στο χέρι που το φοράει ή από βρέξιμο από τη βροχή ή απλό πλύσιμο χεριών. Συνιστούμε τέτοιες φθορές να αποκαθίστανται αμέσως ή το ρολόι να μη φοριέται μέχρι να αποκατασταθούν, καθώς η ζημιά που μπορεί να επέλθει από την υγρασία μπορεί να είναι έως και μη αναστρέψιμη.

↳ Θέλω να στεγανοποιήσω το ρολόι μου