Το σεβαλιέ

Το σεβαλιέ δαχτυλίδι φορέθηκε από ιππότες, αριστοκράτες και βασιλείς, καθ'όλη τη διάρκεια της Ιστορίας και έγινε σύμβολο κύρους και εξουσίας. Απέκτησε αξία όσο και η πιο βαριά υπογραφή και σφράγισε σημαντικές ιστορικές στιγμές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε από τα πιο αγαπημένα κοσμήματα και ένα εκ νέου σύμβολο στη σύγχρονη μόδα.


Σύντομη ιστορία του σεβαλιέ

Σεβαλιέ (chevalier) είναι ο ιππότης. Σεβαλιέ ονομάστηκαν και τα δαχτυλίδια που έδιναν οι Γάλλοι βασιλείς στους ιππότες τους και φοριόνταν στο τελευταίο δάχτυλο του χεριού. Η αριστοκρατία, οι τιτλούχοι και όλοι οι επιφανείς άνδρες είχαν το προσωπικό τους σεβαλιέ, το οποίο πολλές φορές ήταν διακοσμημένο με το θυρεό του Οίκου στον οποίο ανήκαν ή με άλλα προσωπικά σημαντικά σύμβολα, με πιο συνήθη τα αρχικά του κατόχου, κυρίως σε αριστοτεχνικά συμπλέγματα.

Το σεβαλιέ περνούσε συχνά από πατέρα σε γιο αλλά πολλές φορές, λόγω της ιδιότητάς του ως υπογραφή γνησιότητας (δαχτυλίδια-σφραγίδες), ακολουθούσε τον ιδιοκτήτη του στην τελευταία του κατοικία, ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν άλλον για την πλαστογράφηση εγγράφων. Ενίοτε, στην πιο σύγχρονη Ιστορία, ανάλογα με το προσωπικό γούστο και τη σημειολογία του ιδιοκτήτη, το σεβαλιέ άλλαζε θέση στο χέρι και φοριόταν στον παράμεσο. Η βασική του θέση όμως ήταν και είναι στο τελευταίο δάχτυλο του αντίθετου χεριού από αυτό που χρησιμοποιούμε.


Το σεβαλιέ δαχτυλίδι σήμερα

Στη σύγχρονη εποχή και αισθητική το σεβαλιέ έχει χάσει προφανώς την ιδιότητά του να διαχωρίζει την ελίτ από τον απλό λαό, αλλά σίγουρα κάνει κάποιον να ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο γούστο του.

Επίσης, από αυστηρά ανδρικό αξεσουάρ έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα δαχτυλίδια των γυναικών, με απεριόριστες δυνατότητες σε σχήμα και στόλισμα.

Όπως αυτές που σας παρουσιάζουμε παρακάτω:

Σκέτα σεβαλιέ

Ένα σκέτο σεβαλιέ χωρίς πέτρες ποντάρει στο αριστοκρατικό του σχήμα ή στο ιδιαίτερο design του. Το στυλ που δίνει έρχεται έτσι κι αλλιώς από τη θέση του στο χέρι σας. Το σκέτο σεβαλιέ κερδίζει στα σημεία με τη λιτή του κομψότητα και τις απλές του γραμμές.

Δαχτυλίδι Σεβαλιέ Λευκό Χρυσό 14 Καρατίων Κ14 019507  Δαχτυλίδι σεβαλιέ Κ14 018437

Σεβαλιέ με πέτρες

Στη λάμψη των πετρών είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς. Το σεβαλιέ, ένα δαχτυλίδι-σύμβολο από μόνο του, απογειώνεται στυλιστικά με την προσθήκη πετρών και γίνεται ένας μαγνήτης για όλα τα βλέμματα.

Δαχτυλίδι Καρδιά Σεβαλιέ Ροζ Χρυσό Κ18 με Διαμάντια Μπριγιάν 007279  Δαχτυλίδι Σεβαλιέ Ροζ Χρυσό 18 Καρατίων Κ18 με Διαμάντια Μπριγιάν 021965

Μεγάλα δαχτυλίδια σεβαλιέ

Το σεβαλιέ, λόγω της πλούσιας ιστορίας του, θα λέγαμε ότι είναι ένα statement δαχτυλίδι ανεξαρτήτως μεγέθους. Πόσο μάλλον αν είναι και μεγάλο. Φορέστε το μόνο του για ένα εντυπωσιακό αλλά απολύτως σοφιστικέ look.

Δαχτυλίδι Σεβαλιέ Ροζ Χρυσό 14 Καρατίων Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 019502

Δαχτυλίδι Σεβαλιέ από Ροζ Χρυσό 14 Καρατίων με Πέτρες Ζιργκόν
 

Μικρά σεβαλιέ

Η τάση των τελευταίων ετών για όλο και μικρότερα κοσμήματα επηρέασε και το σεβαλιέ. Ωστόσο, στον περιορισμό του μεγέθους, οι σχεδιαστές βρήκαν χώρο για νέες, πρωτότυπες δημιουργίες, που ανανέωσαν το (συνήθως) βαρύ ύφος του περίφημου δαχτυλιδιού. Τώρα το σεβαλιέ μπόρεσε να ενσωματωθεί στο απόλυτο trend της εποχής, το ring stack και παράλληλα, τα πιο μικροκαμωμένα χέρια μπόρεσαν να απολαύσουν την εμπειρία ενός κοσμήματος στο τελευταίο δάχτυλο!

Δαχτυλίδι Σταυρός από Κίτρινο Χρυσό 14 Καρατίων Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 018981  Δαχτυλίδι Ροζ Χρυσό 14 Καρατίων Κ14 με Ζιργκόν 024376

Φλατ σχέδια

Λόγω της χρήσης τους ως σφραγίδες, τα σεβαλιέ ήταν παραδοσιακά πλακέ. Αυτό δίνει μια αυστηρότητα και μία αίγλη στο σχεδιασμό τους. Οι ίσιες γραμμές και οι κοφτές γωνίες αποπνέουν το κύρος με το οποίο συνδέθηκαν τα συγκεκριμένα δαχτυλίδια. Επιλέγοντας μια τέτοια φόρμα, επενδύετε σε ένα από τα θρυλικότερα στυλ της ιστορίας.

 

 Δαχτυλίδι Σεβαλιέ από Ροζ Χρυσό Κ18 με Διαμάντια 019344


Δαχτυλίδι Σεβαλιέ από Ροζ Χρυσό Κ18 με Διαμάντια
 

Στρογγυλεμένα δαχτυλίδια

Η καμπύλη είναι γένους θηλυκού και παρόλο που το σεβαλιέ ξεκίνησε ως ανδρικό δαχτυλίδι, αγαπήθηκε τρελά από τις γυναίκες και συνεπώς ήταν θέμα χρόνου να μαλακώσουν οι γραμμές του και να στρογγυλέψει ο σχεδιασμός του για να ταιριάξει με τη γυναικεία ιδιοσυγκρασία. Απαράμιλλα θηλυκό, το στρογγυλεμένο σεβαλιέ παντρεύει τον ανδρικό δυναμισμό με τη γυναικεία γοητεία σε ένα αποτέλεσμα μαγευτικό.

Δαχτυλίδι Κ09 με Ζιργκόν 022361  Δαχτυλίδι Σεβαλιέ με Καρδιά από Κίτρινο Χρυσό Κ9 με Πέτρες Ζιργκόν 022362

Το σεβαλιέ δαχτυλίδι είναι από τα βασικά κομμάτια μίας μπιζουτιέρας. Είναι από εκείνα τα κοσμήματα που μπορούν να μεταμορφώσουν όχι μόνο την εμφάνισή σας αλλά και όλη σας τη διάθεση. Σκεφτείτε ποιο από όλα τα παραπάνω στυλ είναι πιο κοντά στη δική σας προσωπικότητα και επιλέξτε το δικό σας σεβαλιέ μέσα από την υπέροχη συλλογή μας!

Ανακαλύψτε περισσότερα σεβαλιέ δαχτυλίδια!