Κοσμήματα βάπτισης: Ένας οδηγός για νονούς και νονές!


Τα κοσμήματα βάπτισης αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας. Επιπλέον, έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για το παιδί και τους γονείς, καθώς θα θυμίζουν πάντα το γεγονός της βάπτισης. Η επιλογή που θα κάνουν οι νονοί στα κοσμήματα είναι σημαντική. Τα κοσμήματα αυτά δεν φοριούνται απλώς από το παιδί όσο είναι μικρό, αντιθέτως μπορούν αργότερα να τροποποιηθούν αν χρειαστεί και να ταιριάξουν και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Τα κοσμήματα που χρειάζεται να αγοράσει ένας νονός είναι οι βαφτιστικοί σταυροί και οι αλυσίδες βάφτισης. Πώς θα γίνει όμως σωστά η επιλογή;

 

Υλικά υψηλής ποιότητας – Βασική αξία για κάθε κόσμημα

Τα κοσμήματα βάφτισης είναι αξεσουάρ που θα μείνουν για πάντα στην κατοχή του παιδιού. Είναι λοιπόν σημαντικό να έχουν διαχρονικό design αλλά και αντοχή στο χρόνο. Για το λόγο αυτό επιλέγουμε κοσμήματα από υλικά υψηλής ποιότητας που θα αντέξουν στο πέρασμα των ετών. Το χρυσό και το ασήμι αποτελούν κλασική επιλογή, εάν επιθυμείτε ένα εντυπωσιακό κόσμημα.

 

Σταυρός Βάπτισης με Αλυσίδα για Κορίτσια από Κίτρινο Χρυσό Κ18 με Διαμάντια 041171Σταυρός Βάπτισης με Αλυσίδα για Κορίτσια από Κίτρινο Χρυσό Κ18 με Διαμάντια

 

Σταυρός Βάπτισης Val΄Oro για Αγόρι Σκέτος Λευκό Χρυσό Κ14 025231Σταυρός Βάπτισης Val΄Oro για Αγόρι Σκέτος Λευκό Χρυσό

 

Ένας χρυσός σταυρός βάφτισης με λεπτομέρειες όπως τα μικρά διαμάντια, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα κορίτσι. Αντίστοιχα ένας σταυρός βάπτισης σε λευκό χρυσό ή σε ασημί χρώμα, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα αγόρι. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στα χρώματα. Εσείς επιλέγετε τι θα ταιριάξει περισσότερο στο παιδί.

 

Δώστε σημασία στο ύφος της βάπτισης και το φύλο του παιδιού

Το ύφος της βάφτισης πολλές φορές καθορίζει το κόσμημα, τον στολισμό αλλά και τα ρούχα του παιδιού. Παρόλα αυτά δεν είναι δεσμευτικό να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση αν δεν το επιθυμείτε. Για παράδειγμα, σε μία θεματική βάπτιση δεν είναι απαραίτητο ο σταυρός να ακολουθεί το ίδιο θέμα. Ωστόσο, αν μπορέσετε να συνδυάσετε το κόσμημα που θα αγοράσετε με το ύφος και το στυλ του μυστηρίου, θα έχετε ένα αποτέλεσμα που θα θυμάστε για καιρό! 

Το φύλο του μωρού επίσης, παίζει βασικό ρόλο στην επιλογή κοσμήματος. Παρόλο που υπάρχουν κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν και από αγόρι αλλά και από κορίτσι – όπως ο χρυσός σταυρός βάπτισης – οι λεπτομέρειες που διαθέτει κάθε κόσμημα είναι εκείνες που θα καθορίσουν την επιλογή σας.

Πριν αγοράσετε το κόσμημα «τοποθετήστε το» στο σκηνικό της βάπτισης και σκεφτείτε τη λάμψη και την ιδιαιτερότητα που μπορεί να προσφέρει. 

 

Αλυσίδα από Κίτρινο Χρυσό 14 Καρατίων 005262Αλυσίδα από Κίτρινο Χρυσό 14 Καρατίων

 

 

Αλυσίδα από Λευκό Χρυσό 14 Καρατίων 011203
Αλυσίδα από Λευκό Χρυσό 14 Καρατίων

 

Να θυμάστε πως αυτή τη στιγμή το παιδί είναι μικρό και δεν θα καταλάβει την αξία του δώρου σας. Κάνοντας όμως την πιο σωστή επιλογή, θα αποτελεί μέρος των καθημερινών του εμφανίσεων στο μέλλον!


Τα παραπάνω προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε στο ηλεκτρονικό αλλά και φυσικό κατάστημα Skaras Jewels, ή απευθείας εδώ: