Tripima_aftion_Blog Image_Short_720x500px 

Το τρύπημα των αυτιών είναι μια απλή και γρήγορη διαδικασία. Γίνεται στο φυσικό μας κατάστημα, επί τόπου, και δεν χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία. Είναι εύκολο, ακίνδυνο και απολύτως ασφαλές και μπορεί να γίνει από μικρές έως μεγάλες ηλικίες.

Έχοντας τρυπήσει πολλές εκατοντάδες αυτιά στα χρόνια λειτουργίας του Skaras Jewels, έχουμε απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία αυτή. Δείτε εδώ τις συχνότερες:

Με ποια μέθοδο γίνονται οι τρύπες;

Οι τρύπες γίνονται με το ίδιο το σκουλαρίκι. Η επιχείρησή μας συνεργάζεται με την κορυφαία στο είδος της αμερικανική εταιρεία Studex. Τα σκουλαρίκια είναι συνήθως από ανοξείδωτο χειρουργικό ατσάλι, αλλά μπορεί να είναι και από χρυσό. Το χειρουργικό ατσάλι είναι υποαλλεργικό και απολύτως ασφαλές.
Τα σκουλαρίκια βρίσκονται μέσα σε αποστειρωμένες κάψουλες, επάνω σε ειδικές βάσεις, οι οποίες δεν έρχονται καθόλου σε επαφή με το χέρι του ατόμου που κάνει την τρύπα.
Στο κατάστημά μας δε χρησιμοποιείται βελόνα piercing ούτε άλλο υλικό εκτός από χειρουργικό ατσάλι.

Pistoli_gia_ tripima_aftion_Blog Image_Short_720x500px_2

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

Πρώτα συζητάμε και αποφασίζουμε, μαζί με τον πελάτη, το ακριβές σημείο που θέλει ή είναι δυνατόν να γίνουν οι τρύπες.
Μετά σημειώνεται επάνω στο αυτί το σημείο όπου θα γίνει η τρύπα και απολυμαίνεται η περιοχή με αντισηπτικό.
Στη συνέχεια ανοίγεται η κάψουλα και η βάση που περιέχει το σκουλαρίκι τοποθετείται επάνω στη συσκευή τρυπήματος (πιστολάκι).
Κατόπιν, γίνεται η τρύπα απ'ευθείας με το σκουλαρίκι.
Καθ'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, το σκουλαρίκι δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με το χέρι και το πιστολάκι δεν αγγίζει το πρόσωπο ή το αυτί του ατόμου που κάνει την τρύπα.

Τι χρειάζεται να κάνω μετά το τρύπημα;

Η επούλωση είναι μία διαδικασία που γίνεται μόνη της, μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες (στο λοβό) ή 12 εβδομάδες (στο πτερύγιο). Το μόνο που χρειάζεται να τηρείται είναι η καθαριότητα της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να αγγίζετε, να πειράζετε, να στρίβετε ή να ασχολείστε με κάποιον άλλον τρόπο με τα νέα σας σκουλαρίκια.
Δεν ενδείκνυται να βάζετε οινόπνευμα, ιώδιο ή ισχυρά αντισηπτικά γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να ερεθίσουν την περιοχή.
Δεν πρέπει να σφίξετε το κούμπωμα περισσότερο από τη θέση που το τοποθετεί το ίδιο το πιστολάκι, καθώς η μικρή αυτή πληγή χρειάζεται να αναπνέει καθώς επουλώνεται.
Η μόνη προσοχή που χρειάζεται είναι στην αφαίρεση μπλούζας (ειδικά αν ο λαιμός είναι στενός) ή σκουφιών (απλών ή κολυμβητηρίου).

Πόσο καιρό πρέπει να κρατήσω αυτά τα σκουλαρίκια;

Η επούλωση παίρνει περίπου 6 εβδομάδες αν η τρύπα έχει γίνει στο λοβό και 12 εβδομάδες αν η τρύπα έχει γίνει στο πτερύγιο. Μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να αλλάξετε τα σκουλαρίκια σας ή και να κρατήσετε τα ίδια.

Θυμηθείτε: Για τους επόμενους έξι μήνες από την ημέρα που έγινε η τρύπα, δεν πρέπει να μείνει για περισσότερες από 24 ώρες χωρίς σκουλαρίκι, αλλιώς ενδέχεται να κλείσει. Έτσι, αν θελήσετε να αλλάξετε τα σκουλαρίκια αυτά, θα έχετε ήδη επιλέξει το νέο σας ζευγάρι και θα το αντικαταστήσετε επί τόπου.

Πονάει η διαδικασία;

Συνήθως όχι. Το τρύπημα των αυτιών είναι μία σχετικά ανώδυνη διαδικασία. Θα αισθανθείτε ένα τσίμπημα και ίσως ένα ελαφρύ κάψιμο για τα επόμενα 5-10 λεπτά.

Τι πρέπει να κάνω αν μου δημιουργηθεί αλλεργική αντίδραση;

Τα Studex είναι υποαλλεργικά σκουλαρίκια και απολύτως ασφαλή και έρχονται σε αποστειρωμένες, σφραγισμένες συσκευασίες που δεν έρχονται σε επαφή με το χέρι ή τη συσκευή τρυπήματος (πιστολάκι).
Ωστόσο, επειδή κάθε οργανισμός είναι μοναδικός, στην απίθανη περίπτωση που δείτε περίεργες ή μη φυσιολογικές αντιδράσεις της περιοχής (κοκκινίλα, οίδημα, συγκέντρωση πύον ή ροή αίματος) απευθυνθείτε στο γιατρό σας ο οποίος ενδέχεται να σας συμβουλεύσει να αφαιρέσετε τα σκουλαρίκια.

Ποιο είναι το κόστος της διαδικασίας τρυπήματος;

Το κόστος της διαδικασίας τρυπήματος του λοβού κυμαίνεται από €16 έως €22, ανάλογα με το ατσάλινο σκουλαρίκι που θα επιλέξετε.

Αν επιλέξετε χρυσό σκουλαρίκι, η τιμή της διαδικασίας ξεκινάει από €60.

Το τρύπημα σε άλλο σημείο (πτερύγιο, τράγος) και το τρύπημα μύτης γίνεται κατόπιν ραντεβού και κοστίζει €35.

Χρειάζεται να κλείσω ραντεβού;

Για απλό τρύπημα στο λοβό δε χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού. Μπορείτε να περάσετε από το κατάστημά μας κατά τις αναφερόμενες ώρες λειτουργίας του.

Για τρύπημα στο πτερύγιο ή για τράγο, καθώς και για τρύπημα μύτης, απαιτείται ραντεβού.

tripima_lovou tripima_mitis

tripima_pterigiou tripima_tragou

Προσοχή!: Οι παραπάνω πληροφορίες και οδηγίες έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν ιατρική συμβουλή. Αν σας απασχολεί κάποιο ζήτημα σχετικά με τη δική σας υγεία ή την υγεία του παιδιού σας (ειδικά αν το άτομο που πρόκειται να τρυπήσει τα αυτιά του είναι έντονα αλλεργικό), επικοινωνήστε με το θεράποντα ιατρό σας ή αναζητήστε ιατρική βοήθεια.

Στο Skaras Jewels το τρύπημα των αυτιών είναι επαγγελματική υπόθεση. Η διαδικασία είναι απλή και ανέπαφη ενώ χρησιμοποιούνται επώνυμα, υποαλλεργικά σκουλαρίκια τρυπήματος. Εμπιστευτείτε μας για το τρύπημα των αυτιών του παιδιού σας ή των δικών σας.