Τα κοσμήματα των διακοπών

Μπήκε ο Αύγουστος και ετοιμάζεσαι για τις πολυαναμενόμενες διακοπές σου. Θα ετοιμάσεις τα αγαπημένα σου ρούχα και σανδάλια, μαγιώ και παρεό, τα αντιηλιακά και τα προϊόντα σου για περιποίηση και μακιγιάζ. Και φυσικά δε θα ξεχάσεις τα καλοκαιρινά σου κοσμήματα που θα δώσουν άλλον αέρα στις εμφανίσεις σου!

Ποια κοσμήματα όμως, θα πάρεις μαζί σου φέτος το καλοκαίρι;
Ποια είναι καλύτερα να τα αφήσεις στο σπίτι;
Και πώς θα μεταφέρεις τα κοσμήματα σου εύκολα και με ασφάλεια στις αποσκευές σου;

Όλες οι απαντήσεις που χρειάζεσαι ακολουθούν παρακάτω.


Ποια κοσμήματα θα πάρεις μαζί σου στις διακοπές

1. Οι διακοπές είναι ευκαιρία για χαλάρωση, ανάλαφρο ντύσιμο και ανέμελο look. Εκτός και αν έχεις κάποια κοινωνική εκδήλωση στην οποία ξέρεις ότι θα χρειαστεί να παρευρεθείς ντυμένη πιο επίσημα, προτίμησε ευκολοφόρετα κοσμήματα που ταιριάζουν με τα περισσότερα από τα ρούχα που θα έχεις μαζί σου.

Ιδανικά είναι τα μικρά σκουλαρίκια και μενταγιόν, τα ανάλαφρα βραχιόλια και τα λεπτά δαχτυλίδια. Ειδικά φέτος, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου κάτι με μαργαριτάρι!

Μενταγιόν από Λευκό Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 034454 Δαχτυλίδι από Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Μαργαριτάρια 034061  Βραχιόλι από Ασήμι 925 και Επικαλυμμένο Ορείχαλκο 035317 Σκουλαρίκια από Κίτρινο Χρυσό 14 Καρατίων με Πέτρες Ζιργκόν 033996

2. Επειδή μπορεί να προκύψει μια πιο ιδιαίτερη βραδιά, ακόμα και αν δεν την έχεις προσχεδιάσει, πάρε μαζί σου ένα-δύο εντυπωσιακά κομμάτια που θα απογειώσουν την εμφάνισή σου.

Ιδανικά γι αυτή την περίπτωση είναι τα σκουλαρίκια και τα βραχιόλια.

Βραχιόλι από Ασήμι 925 και Επικαλυμμένο Ορείχαλκο 035270 Μεταλλικά Σκουλαρίκια Κρίκοι 032625

3. Κάλυψε δύο ανάγκες με μία κίνηση! Πάρε μαζί σου περισσότερα από ένα λεπτά κοσμήματα. Φόρα τα μόνα τους στις πιο σπορ εμφανίσεις σου αλλά συνδύασε τα σε layers αν χρειαστεί να ντυθείς κάπου πιο εντυπωσιακά.

Μενταγιόν με Νόμισμα από Ασήμι 925 034146  Μενταγιόν με Νόμισμα από Ασήμι 925 034146

Βραχιόλι Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 034220  Βραχιόλι Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 034220

4. Τόνωσε την καλοκαιρινή σου διάθεση με κοσμήματα που θυμίζουν καλοκαίρι!

Μενταγιόν Αστερίας από Ασήμι 925 020622 Βραχιόλι από Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Μαργαριτάρι 034772 Σκουλαρίκια από Κίτρινο Χρυσό 14 Καρατίων 034318

 

Σκέψου και συνδύασε πριν καταλήξεις στο τι θα πάρεις μαζί σου. Μην το κάνεις σαν τις περιβόητες βαλίτσες που τις γεμίζεις με όλη τη ντουλάπα και τελικά φοράς μόνο το παρεό! Πάρε λίγα, έξυπνα κομμάτια που θα συνοδεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμφανίσεις σου και απόλαυσε τις διακοπές σου!


Ποια κοσμήματα θα αφήσεις στο σπίτι

1. Τα βαριά και ακριβά. Όχι μόνο για το στυλ αλλά και για την αξία. Στις διακοπές είναι όλη μας η κατάσταση πιο χαλαρή. Δε θέλεις να βαρύνεις το στυλ σου με ένα πανάκριβο κόσμημα, αλλά ούτε και το μυαλό σου με την ανησυχία μήπως το χάσεις, το χαλάσεις ή σου φύγει το διαμάντι. Θα τα ξαναφορέσεις όσο θες μόλις επιστρέψεις.

2. Τα πολύ ευαίσθητα κοσμήματά σου. Εκείνο το αγαπημένο κολιεδάκι που δεν του επισκεύασες το κούμπωμα και είναι επίφοβο, το δαχτυλίδι-αντίκα της προγιαγιάς και κοσμήματα με ευαίσθητες πέτρες (σμαράγδια, οπάλια) θα μείνουν σπίτι και θα σε περιμένουν να επιστρέψεις. Και όταν επιστρέψεις μην ξεχάσεις να πας εκείνο το κολιεδάκι για επιδιόρθωση κουμπώματος.


Πώς θα μεταφέρεις τα κοσμήματά σου

Επειδή προφανώς δε θες να γεμίσεις το βαλιτσάκι σου με ένα κουτί για κάθε κόσμημα, δες μερικά tips για εύκολη και ασφαλή μεταφορά των κοσμημάτων σου στις διακοπές.

1. Κόψε καλαμάκια ροφήματος στο μέγεθος που σε εξυπηρετεί. Πέρασε τη μία άκρη της αλυσίδας του μενταγιόν σου μέσα από το καλαμάκι και κούμπωσέ το απέξω. Κάνε το ίδιο και για τα αλυσιδωτά σου βραχιολάκια. Έτσι εξασφαλίζεις ότι θα ταξιδέψουν χωρίς να μπερδευτούν μεταξύ τους και να κάνουν κόμπους.

2. Αν έχεις τράπουλα που δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις (πχ. επειδή έχεις χάσει χαρτιά) πάρε ένα τραπουλόχαρτο και κάρφωσε επάνω του τα σκουλαρίκια που θα πάρεις μαζί σου. Κάνε το ίδιο κάθε φορά που αλλάζεις σκουλαρίκια, για να είναι σίγουρο ότι δε θα χάσεις κανένα.

3. Προστάτεψέ τα κοσμήματά σου μέσα σε πλαστικά σακουλάκια που θα βρεις στο εμπόριο. Βάλε ένα κόσμημα στο καθένα για να μην γδαρθούν κατά τη μεταφορά τους.

4. Φυσικά και δεν πρόκειται να κουβαλήσεις τη μπιζουτιέρα σου, αν όμως έχεις σκληρή θήκη γυαλιών μπορείς να βάλεις τα κοσμήματά σου εκεί μέσα. Έτσι κι αλλιώς τα γυαλιά σου θα τα φοράς.

5. Αυτή τη θήκη γυαλιών (ή οτιδήποτε άλλο έχεις αποφασίσει να χρησιμοποιήσεις για τα κοσμήματά σου) έχε την πάντα επάνω σου, στην προσωπική σου τσάντα. Μην αφήνεις ποτέ κοσμήματα σε βαλίτσες που μπαίνουν σε χώρους αποσκευών, μακριά από εσένα (αεροπλάνα, πλοία, τρένα).

6. Αν τελικά αποφασίσεις να πάρεις πολλά κοσμήματα μαζί σου, κράτησέ τα τακτοποιημένα και ασφαλή στην υπέροχη, μαλακή μπιζουτιέρα μας. Είναι σχεδιασμένη να διπλώνει σαν φάκελος και έχει θέσεις για όλα τα είδη κοσμημάτων. Χωράει σε τσάντα και έτσι μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου!

Μαλακή μπιζουτιέρα Skaras Jewels 

Μαλακή μπιζουτιέρα Skaras Jewels

 

7. Θυμήσου: πριν πακετάρεις τα κοσμήματά σου συγκέντρωσέ τα σε ένα σημείο και βγάλε τα μια φωτογραφία με το κινητό σου (ή σημείωσέ τα σε μία λίστα που θα έχεις μαζί σου). Έτσι θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγξεις τι έχεις και αν κάτι σου λείπει.

Φυσικά, και ειδικά αν πας σε παραθαλάσσιο προορισμό, μην ξεχάσεις τα dos and don'ts για τα κοσμήματα στη θάλασσα!

 

Καλές διακοπές!