Πως να φροντίζω τα μαργαριτάρια μου

 

Τα μαργαριτάρια: Ο θησαυρός της θάλασσας!

Τα μαργαριτάρια, πανέμορφα και αιώνια, είναι ένα μικρό θαύμα της Μητέρας Φύσης! Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα αντικείμενο ιδιαίτερα ευαίσθητο, είναι απαραίτητο να τηρούνται κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες ορθής χρήσης προκειμένου να διατηρήσουν το χρώμα και τη λάμψη τους.

Γι'αυτό, σας φτιάξαμε ένα μίνι οδηγό καλής χρήσης και συντήρησης των μαργαριταριών σας:

1. Κρατάτε τα μαργαριτάρια σας μακριά από πηγές θερμότητας.

Είτε αυτό είναι ο ήλιος είτε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ή η τηλεόραση, είτε το καλοριφέρ το χειμώνα, τα μαργαριτάρια δεν αγαπούν την υψηλή θερμοκρασία. Ακουμπήστε ή αποθηκεύστε τα μακριά από τέτοιες πηγές.

2. Κρατάτε τα μακριά από κολώνιες, κρέμες, εντομοαπωθητικά και παρεμφερή χημικά.

Τα μαργαριτάρια σας θα χάσουν τη λάμψη τους και θα κιτρινίσουν στην επαφή με τέτοιου είδους προϊόντα. Θυμηθείτε να βάλετε πρώτα κρέμα χεριών, σώματος και κολώνια και μετά να φορέσετε τα κοσμήματά σας.

3. Αν χρειάζεται να τα καθαρίσετε, προτιμήστε ένα μαλακό πανάκι από φυσικές ίνες για να το σκουπίσετε.


4. Προτιμήστε να φυλάτε τα μαργαριτάρια σας σε ξεχωριστή θήκη, μακριά από κοσμήματα με σκληρά μέταλλα και πέτρες.

Η επιφάνειά τους είναι ευαίσθητη και υπάρχει πιθανότητα να πάθουν ζημιά. Ιδανικά, φυλάξτε τα σε ένα πουγκί από φυσικό ύφασμα, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τα υπόλοιπα κοσμήματά σας μέσα στην κοσμηματοθήκη.

5. Ελέγχετε κατά καιρούς την κλωστή με την οποία είναι δεμένα τα μαργαριταρένια σας κολιέ.

Αν σας φαίνεται φθαρμένη, ζητήστε από τον κοσμηματοπώλη σας να σας τα ξαναπεράσει σε νέα κλωστή. Αυτό θα εξασφαλίσει την καλή κατάσταση του κολιέ σας και πιθανόν θα αποφύγετε ένα ξαφνικό σπάσιμο, με κίνδυνο να χάσετε κάποιες (ή και όλες) τις πολύτιμες χάντρες του κολιέ σας.

Ακολουθήστε αυτά τα 5 απλά βήματα φροντίδας των αγαπημένων σας μαργαριταριών και θα συνοδεύουν πάντα άψογα τις πιο εκλεπτυσμένες εμφανίσεις σας.