Πως να απολυμάνετε τα κοσμήματά σας

Σε μια εποχή που χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με την καθαριότητα, πολλοί και πολλές αναρωτιούνται αν χρειάζεται να απολυμαίνουν τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ τους και αν αυτό μπορεί να τα επηρεάσει ή να τα καταστρέψει.

Με την ίδια λογική που φοράτε γάντια μιας χρήσης, αλλάζετε τα ρούχα σας κάθε φορά που επιστρέφετε σπίτι από έξω και πλένετε καλά τα χέρια σας, μπορείτε να κάνετε μία απολύμανση και στα κοσμήματά σας.

Συγκεντρώσαμε για εσάς μία λίστα με πρακτικές συμβουλές για το πώς να περιποιείστε και να συνεχίσετε να φοράτε άφοβα τα αγαπημένα σας κοσμήματα και ρολόγια, χωρίς να τα ταλαιπωρήσετε ή να τα φθείρετε με ακατάλληλα προϊόντα.

1. Καθαρισμός με νερό και σαπούνι - το ιδανικό.

Όπως συνιστάται να πλένετε καλά τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι, το ίδιο μπορείτε να κάνετε για τα κοσμήματά σας και είναι και η πιο ασφαλής επιλογή. Μόλις επιστρέψετε σπίτι, βάλτε σε ένα μπολάκι ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Αφήστε τα κοσμήματά σας όσο εσείς πλένετε τα χέρια σας και αλλάζετε, και μετά ξεπλύντε τα σε τρεχούμενο καθαρό νερό. Σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί ή χαρτί και είστε έτοιμοι!

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Μη βάζετε τα κοσμήματά σας σε βραστό νερό. Μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στις πέτρες ή ακόμα και στα μέταλλα.
  • Μη βουτάτε ολόκληρα τα ρολόγια σας σε μπολ με ζεστό νερό, ακόμα και αν είναι αδιάβροχα.

 

 

2. Καθαρισμός με οινόπνευμα - με προσοχή!

Κατά την επιστροφή σας στο σπίτι μπορείτε να ρίξετε καθαρό οινόπνευμα πάνω σε ένα μαλακό πανάκι και με αυτό να περάσετε τα κοσμήματά σας ή το ρολόι σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

  • Μιλάμε μόνο για το καθαρό οινόπνευμα και όχι για το φωτιστικό ή άλλες λοσιόν που περιέχουν οινόπνευμα σε κάποιο ποσοστό, μαζί με άλλα συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν στίγματα ή δυσχρωματισμό στο μέταλλο των κοσμημάτων ή των ρολογιών σας.
  • Μη βουτάτε τα κοσμήματά ή το ρολόι σας σε οινόπνευμα.
  • Αποφύγετε να περάσετε με οινόπνευμα πέτρες όπως σμαράγδια, οπάλια και τυρκουάζ.

 

 

3. Καθαρισμός με αντισηπτικά του εμπορίου - καλύτερα να αποφεύγονται

Ο λόγος είναι ότι δεν είναι βέβαιο ότι το αντισηπτικό του εμπορίου έχει συστατικά που είναι φιλικά προς τα μέταλλα και τις πέτρες σας. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε νερό και σαπούνι.

4. Απαγορεύεται ο καθαρισμός με χλωρίνη 

Το χλώριο αντιδρά με τα μέταλλα και προκαλεί δυσχρωματισμό και λεκέδες. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να καταστρέψει τις πολύτιμες πέτρες σας.

5. Απαγορεύεται ο καθαρισμός με καθαριστικά σπιτιού

Τα καθαριστικά σπιτιού περιέχουν συστατικά που είναι πολύ σκληρά για τα κοσμήματά σας. Μην τα χρησιμοποιείτε σε αυτά για κανένα λόγο.

Όλες οι παραπάνω συμβουλές είναι ασφαλείς και αναφέρονται σε κοσμήματα κατασκευασμένα από πολύτιμα μέταλλα (χρυσό ή ασήμι) και σε ρολόγια κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι ή πολύτιμα μέταλλα (χρυσό ή ασήμι).

Τα αντικείμενα από μη πολύτιμα μέταλλα (φω μπιζού και fake ρολόγια) είναι συνήθως κατασκευασμένα από κράματα μετάλλων με άγνωστες αντιδράσεις στα διάφορα χημικά, καθαριστικά και αντισηπτικά. Συνιστούμε να δοκιμάζετε τη χρήση των καθαριστικών πρώτα σε μία περιοχή του αντικειμένου που δε φαίνεται για να διαπιστώσετε την αντίδραση του μετάλλου. Συνήθως η χλιαρή σαπουνάδα είναι η πιο ασφαλής επιλογή.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Πέτρες που είναι κολλημένες με κόλλα και όχι "καρφωμένες" υπάρχει περίπτωση να φύγουν μετά από παρατεταμένη παραμονή σε σαπουνάδα.


Για οποιαδήποτε απορία ή συμβουλή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας.

Είμαστε πάντα κοντά σας:

- Τηλεφωνικά στο 2107210074
- Μέσω email στο info@skarasjewels.com
- Με μήνυμα στις σελίδες μας σε Facebook και Instagram.

Stay Home - Stay Happy