Πώς να επιλέξετε το τέλειο διαμάντι

Ήρθε η ώρα να επισημοποιήσετε τη σχέση σας; Ανυπομονείτε να εμφανίσετε εκείνο το κουτάκι που έχει μέσα του το μονόπετρο που θα κερδίσει την καρδιά της; Πόσο καιρό ψάχνετε το ιδανικό μονόπετρο, αυτό με το ωραιότερο σχέδιο και, κυρίως, με το καλύτερο διαμάντι;

Είναι πολύ σύνηθες, όταν ξεκινάει κανείς να αγοράσει ένα μονόπετρο με διαμάντι, πολύ γρήγορα να βρίσκεται πελαγωμένος ανάμεσα σε πληροφορίες και γνώμες, ειδικών και μη.
Αν δεν έχετε την τύχη να διαθέτετε ήδη έναν κοσμηματοπώλη της εμπιστοσύνης σας που θα σας ενημερώσει με αξιοπιστία για την επικείμενη αγορά σας, θα χρειαστεί να κάνετε την έρευνα μόνοι σας. Καθώς υπάρχουν τόσες πολλές παράμετροι που συμμετέχουν στον υπολογισμό της τιμής ενός διαμαντιού, είναι σημαντικό, όχι μόνο να ενημερωθείτε καλά για το τι πληρώνετε, αλλά κυρίως να αποφασίσετε για το τι είναι και τι δεν είναι σημαντικό για εσάς σε ένα διαμάντι. Και εμείς θα σας βοηθήσουμε!

4 κριτήρια που καθορίζουν την αξία ενός διαμαντιού

Είναι αρκετά γνωστό πια ότι η αξία ενός διαμαντιού καθορίζεται από τα λεγόμενα 4 Cs.
● Το χρώμα του (Color), δηλαδή το πόσο άχρωμο (λευκό) είναι
● Την καθαρότητά του (Clarity), δηλαδή το πόσο λίγα έγκλειστα (σημάδια) έχει μέσα του και πόσο φαίνονται
● Την κοπή του (Cut), δηλαδή το πόσο καλά είναι κομμένο το διαμάντι ώστε να διαθλά το φως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
● Το βάρος του (Carat weight), το οποίο είναι αναλογικό του μεγέθους του

Αυτό που σπάνια σας λέει κάποιος όμως, είναι πώς να αξιολογήσετε αυτά τα κριτήρια και πώς να τα προσαρμόσετε στις δικές σας συνθήκες, καθώς η επικρατούσα άποψη είναι ότι "το καλύτερο διαμάντι είναι το μεγαλύτερο". Είναι όμως έτσι για όλους;

Είναι επίσης πολύ γνωστό και ευνόητο ότι όσο πιο ψηλά στην κάθε μία από αυτές τις τέσσερις κλίμακες είναι η βαθμολογία ενός διαμαντιού, τόσο καλύτερο θεωρείται.
Αυτό που δεν θα ακούσετε συχνά όμως είναι ότι τις περισσότερες από αυτές τις διαβαθμίσεις δεν τις βλέπει ένα γυμνό και ανεκπαίδευτο μάτι. Άρα, μπορεί γενικώς να θεωρείται ότι το "μεγαλύτερο, καθαρότερο και λευκότερο διαμάντι είναι το καλύτερο", αυτό ισχύει όμως και για εσάς;

Το τέλειο διαμάντι

Όταν κατανοήσετε τις τέσσερις βασικές ποιότητες ενός διαμαντιού, χρειάζεται να αποφασίσετε οι ίδιοι για το τι είναι σημαντικό για εσάς. Δεν είναι για όλους τα ίδια χαρακτηριστικά το ίδιο σημαντικά.

Φτιάξτε στο μυαλό σας δυο λίστες. Η μία θα είναι για τα "Σημαντικά" και η άλλη για τα "Μη σημαντικά". Με τις πληροφορίες που έχετε συγκεντρώσει, μοιράστε τα χαρακτηριστικά των διαμαντιών ανάμεσα στις δύο λίστες. Όσο πιο λεπτομερείς γίνετε, τόσο πιο καλά. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ιδιαίτερα στοιχεία και του ίδιου του δαχτυλιδιού που ψάχνετε, φαντάζεστε ή θέλετε να κατασκευάσετε, όπως ας πούμε το χρώμα του μετάλλου ή το ύψος της βάσης. Αυτό δε θα επηρεάσει τις ποιότητες του διαμαντιού, αλλά μπορεί, με τη συμβολή του κοσμηματοπώλη σας, να σας βοηθήσει να εστιάσετε στα ιδανικά για εσάς χαρακτηριστικά.
Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος και ότι όλα είναι θέμα προσωπικής προτίμησης ή ανάγκης. Ενώ για κάποιον μπορεί το μέγεθος να είναι η απόλυτη και μοναδική προτεραιότητα, για κάποιον άλλο αυτό μπορεί να είναι εντελώς αδιάφορο.
Με αυτόν τον τρόπο γνωρίζετε και καθορίζετε εσείς τι ακριβώς πληρώνετε όταν αγοράζετε ένα διαμάντι. Όσο πιο πλήρης η εικόνα που έχετε για τις επιλογές σας, τόσο λιγότερο θα επηρεάζεστε ακούγοντας διαφορετικές γνώμες (καθώς για τον καθένα σημαντικό μπορεί να είναι κάτι άλλο) και τόσο πιο εύκολα θα μπορέσετε να διαλέξετε το ιδανικό για εσάς διαμάντι.

Το τέλειο διαμάντι λοιπόν δεν είναι ούτε ανύπαρκτο ούτε άπιαστο όνειρο. Υπάρχει στην αγορά και δεν είναι μόνο ένα. Είναι αυτό που θα μπορέσει να συνδυάσει για εσάς όλες εκείνες τις ποιότητες στις οποίες δίνετε σημασία και που αναζητάτε σε μία πέτρα, τη στιγμή που το αναζητάτε και σύμφωνα με την τιμή που έχετε ορίσει.

skaras jewels το τέλειο διαμάντι

Εμπιστευθείτε τον κοσμηματοπώλη σας

Όπως κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις, δε θα παραλείψουμε να τονίσουμε τη σημασία του να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κοσμηματοπώλη σας ότι θα σας κατανοήσει και θα σας καθοδηγήσει στην καλύτερη για εσάς αγορά.

Στο Skaras Jewels έχουμε μια μεγάλη ποικιλία από ετοιμοπαράδοτα διαμαντένια μονόπετρα. Αν όμως κανένα από αυτά δεν είναι όπως το ονειρεύεστε, με μεγάλη χαρά θα σας ακούσουμε, θα σας ενημερώσουμε και θα σας κάνουμε τις προτάσεις μας για να επιλέξετε το ΤΕΛΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ!

Για τη διασφάλιση της ποιότητας των πολύτιμων λίθων που εμπορευόμαστε, συνεργαζόμαστε με το Ανεξάρτητο Γεμολογικό Εργαστήριο IGL παρέχοντας πιστοποιητικό γνησιότητας σε κάθε πώληση. Για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση και αξιοπιστία, πριν ακόμα από την ολοκλήρωση της αγοράς, η Εγγύηση Ποιότητας Πολύτιμων Λίθων των προϊόντων μας είναι πλέον διαθέσιμη και online στο eshop μας.