Athens International Jewelry Show 2019 - Όλα τα trends

Το Σαββατοκύριακο 1-3 Μαρτίου η ομάδα του Skaras Jewels επισκέφθηκε την ετήσια έκθεση Athens International Jewelry Show, τη μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος που γίνεται στη χώρα μας.

Στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος κυρίως Έλληνες κατασκευαστές, αλλά εκπροσωπούνται και Οίκοι του εξωτερικού, καθώς και πολλές επώνυμες εταιρείες ωρολογίων.

Αγαπημένος προορισμός πάντα η Έκθεση καθώς μας δίνει το στίγμα της μόδας στο κόσμημα, τις νέες ιδέες και προτάσεις των κατασκευαστών και μια συνολική εικόνα του τι αναμένεται να δούμε στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Ποιες τάσεις είδαμε - Ποια κοσμήματα λατρέψαμε


Ογκώδη κοσμήματα

Το πιο εμφανές στοιχείο στη φετινή έκθεση ήταν ο όγκος. Κοσμήματα μεγάλα, κυρίως σε μίνιμαλ γραμμές, αλλά με έντονη προσωπικότητα. Statement δαχτυλίδια και κολιέ, ογκώδη σκουλαρίκια, εντυπωσιακά βραχιόλια.

Το chain trend που έχει κατακλύσει τις πασαρέλες του εξωτερικού, ήταν παντού! Ακόμα και τα λεπτά σχέδια είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μπορούν να φοριούνται σε layers.

Η γκάμα τιμών είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς, παράλληλα με τα χρυσά κοσμήματα, έχει απογειωθεί προς αυτή την κατεύθυνση και ο σχεδιασμός των ασημένιων κοσμημάτων.

Ογκώδη κοσμήματα

Μεγάλα κοσμήματα


Έντονα χρώματα

Το χρώμα κυριαρχεί και φέτος στη διακόσμηση των κοσμημάτων. Υπέροχα γαλάζια και έντονα ροζ θα πρωταγωνιστήσουν τους φετινούς ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Έντονα χρώματα στα κοσμήματα


Ματ υφές

Μεγάλες, λείες επιφάνειες (χωρίς πέτρες) και ματ υφές τράβηξαν την προσοχή μας σε πολλά περίπτερα. Η εκλεπτυσμένη κομψότητα του ματ μετάλλου κυριαρχεί στις νέες συλλογές και κάνει εκπληκτική αντίθεση με τα λουστράτα φινιρίσματα που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Ματ κοσμήματα


Κίτρινο και ροζ χρυσό

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων προϊόντων που είδαμε, ακόμα και στα ρολόγια, είναι στις ζεστές αποχρώσεις του ροζ και του κίτρινου χρυσού. Για μια ακόμα χρονιά ο λευκός χρυσός παραμένει στο παρασκήνιο και τα κοσμήματα από κίτρινα και ροζ μέταλλο είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Ροζ χρυσό


Βυζαντινοί σταυροί - Η επιστροφή;

Το βυζαντινό κόσμημα είναι το παραδοσιακό, καθαρά ελληνικό κόσμημα, με μεγάλη ιστορία. Έχει πολύ συγκεκριμένο ύφος, με δυνατό κίτρινο χρώμα, περίτεχνη διακόσμηση και χρωματιστές πέτρες. Τα τελευταία χρόνια είδαμε το βυζαντινό σχεδιασμό προσαρμοσμένο στην πιο μοντέρνα αισθητική, με λιγότερο χρώμα και προσθήκη του ροζ χρυσού, που έχει καθιερωθεί ως αγαπημένο χρώμα. Στη φετινή Έκθεση Κοσμήματος οι κλασσικοί βυζαντινοί σταυροί έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Μιλάμε, άραγε, για την επιστροφή τους στη μόδα;

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 030220

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν, κωδ. 030220

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 030230

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν, κωδ. 030230

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 004118

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν, κωδ. 004118

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 032160

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν, κωδ. 032160

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν 032161

Σταυρός Βάπτισης για Κορίτσι Κίτρινο Χρυσό Κ14 με Πέτρες Ζιργκόν, κωδ. 032161

 

 

Εγγραφή στο newsletter